Updeetje…!

Tis best wel een tijdje stil geweest hè, van mijn kant… Er speelde ook heel erg veel hier, dus tijd om te schrijven kon ik niet vinden. Daarnaast ook geen zin eerlijk gezegd want wilde liever sporten, tekenen, tijd doorbrengen met mn liefsten, dus ja, dat ging even voor.

Maar nu ik toch sta te wachten op de oven waar mijn bananenbrood in staat, kan ik dus prima een begin maken. Hij gaat er nu wel voor de derde keer in want ik krijg het kreng niet gaar, maar goed, geduld is een schone zaak. In dit geval hopelijk een lekkere… 😉

Maar wat speelt er dan allemaal vraag je je misschien af. Nou, van alles eigenlijk wel. Ik blijf hommeles met het UWV houden. De artsen snappen mijn situatie, zien ook de pijn en beperkingen maar moeten zich houden aan een ‘puntensysteem’ en daar komt uit dat ik ‘gewoon’ weer aan het werk kan. En waarom? Omdat ik sport. Zo simpel is het. Want als je sport dan kun je ook werken. Voor het gemak even vergetend dat je als reuma patiënt wel moet sporten. En dat dat juist heel veel energie kost en niet oplevert. Maar dat snappen ze dan ineens niet…

Ook is het afvallen een ramp. Ik sport, eet gezond en weet precies hoe het moet. Alleen wil het afvallen absoluut niet lukken.
Wat doe ik dan verkeerd?!
Na een informatie avond over voeding op de sportschool werd me duidelijk dat ik supergoed bezig was maar het werd me ook heel duidelijk dat er verandering moest komen.
Dus ben ik op advies begonnen met Paleo.

Paleo is een soort levenswijze waarin gegeten wordt zoals de mensen miljoenen jaren geleden in de oertijd deden. Men eet dan zoveel mogelijk natuurlijke voedingsmiddelen (vlees, groenten, fruit, pitten, zaden, noten, eieren), maar geen granen en zonder toegevoegde suikers en andere stoffen als E-nummers die in verschillende producten te vinden zijn.
Het is even schakelen maar het is steeds leuker om te ontdekken wat je eigenlijk allemaal kan eten.

Ook heb ik nog steeds geen werk en daar word ik verdrietig van. Ik ben steeds ‘beste 2e” of ‘onze favoriet maar…’
Laatst zelfs een afwijzing bij een bedrijf wat iemand zocht die verandering bracht, nieuwe procedures etc. Nou, hier ben ik! De dame waar ik mee zou gaan werken was zeer enthousiast, dus ik dacht, Kat in het bakkie. Een dag later werd ik door haar gebeld dat ik het niet was geworden omdat de baas (die ik dus nog nooit had gesproken of gezien) bang was dat hij met mij zou gaan botsen en dat hij toch eigenlijk een ‘standaard secretaresse’ zocht. (terwijl er letterlijk in mijn sollicitatiebrief stond dat ik dat niet was)

Verder gaat het lichamelijk zo zo… Het is winter dus dat zegt eigenlijk wel genoeg… 😉

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*