@ the Gym

Ken je dat, ga je naar de sportschool voor 2 uurtjes knallen, irriteer je je mateloos aan de andere sportschool aanwezigen.
Aanwezig… Dat is wel het juiste woord voor sommige mensen.
Natuurlijk heeft iedereen wel eens een offday en gaat het niet helemaal zoals je had gepland. Maar sommige mensen spannen de kroon…!

Als ik onderstaande zo lees, lijkt het net alsof ik zwaar gefrustreerd naar de sportschool ga maar niets is minder waar.  Ik ga graag heen, meestal dan. Mijn sportschool is er een die erg laagdrempelig is. Dus niet van die grote spiermassa’s maar juist mensen waar ik trots op ben dat ze deze stap hebben genomen.
Onderstaande ergernissen zijn vooral dingen die ik in de laatste 20 jaar sportschool bezoeken heb ondervonden.
Ook ik zal vast wel eens frustratie hebben opgeleverd. Ik babbel graag met de mensen als ik op de crosstrainer sta, heb lol en fluit vaak met de muziek mee. Misschien moet dat dan ook maar vermeld worden in het rijtje… 😉

Onderstaand mijn ‘ergernissen’, maar lees ze vooral met een dikke knipoog… 😉

 

Zweet

Dat je zweet tijdens het sporten is algemeen bekend. Dat zweet in eerste instantie niet tot weinig stinkt weten veel mensen niet.
Vers zweet ruikt over het algemeen niet heel sterk, het zweet uit de eccriene zweetklieren is zelfs geurloos. Als het zweet door huidbacteriën omgezet wordt, ontstaat een minder prettige geur: oud zweet. Dus ruik je zweet, dan weet je dat je eigenlijk had moeten douchen of schone kleren aan had moeten trekken.
Daarnaast heeft je voeding ook invloed op je zweetgeur. Als je veel knoflook eet, komt die geur uit je poriën. Ook sterke kruiden (zoals kerrie), uien en alcohol komen terug in de geur van je transpiratievocht.

Parfum

>Goed, je wil dus niet naar zweet ruiken, je bent schoon en je kleren zijn ook fris.
Je gebruikt een deodorant om de geurtjes van opkomend zweet tegen te gaan. Top!
Maar waarom dan die lading parfum? Hoe vaak ik tijdens een zware cardio sessie ineens zo’n zware parfumlucht in mijn neus krijg gedrukt. (dit gebeurt trouwens ook tijdens het zwemmen, dan zijn de oudjes hier zwaar schuldig aan)
Fris ruiken, ok.
Maar parfum is echt een no-go voor de sportschool!

Make-up

De meesten van ons gaan naar de sportschool om te sporten. Maar ach, soms is er een andere reden. Je bent vrijgezel en/of die leuke sportleraar is er weer. Je wilt er dan wel op je best uitzien.
Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik dit niet in mijzelf herken. Ik ga voor de work-out. Vaak koptelefoon op, make-up loos en bril af (dus dan zie ik niet veel meer). Maar ik zie genoeg vrouwen die dit wel hebben and I can’t blame them.
Maar ladies, make-up en sport gaat niet samen! Het is zo slecht voor je huid. Tijdens het sporten kan je make-up zich met je zweet mengen en je poriën verstoppen. Hierdoor kan je last van ontstekingen en andere huidproblemen krijgen. Dus, ga lekker au-natural naar de sportschool en laat zien hoe sterke vrouw je bent.

Schone kleding

Wat mij ook wel eens overkomt, is dat ik dan lekker aan het trainen ben en ineens komt er zo’n oude frituurlucht voorbij…
Een papatje op zijn tijd is heerlijk, maar om nou het shirt aan te trekken naar de sportschool waar je gister nog een frietje in hebt staan bakken? Please no…!
Ga je sporten? Trek dan schone kleren aan. Zorg ervoor dat je voldoende sportkleding hebt en was het regelmatig. Voor jezelf gezond en voor de ander een groot plezier.

Roken

We hebben allemaal slechte gewoontes, eigenschappen en verslavingen. Dus ik zal ook niet commentaar hierover hebben. Maar als je idd een sportende roker bent, probeer dat laatste peukje voordat je de sportschool ingaat eens niet te doen. Als ex-roker weet ik als geen ander hoe rook ruikt maar zeker ook hoe de geur van iemand die net gerookt heeft ruikt: het ruikt naar asbak. Dus doe ons een lol en ga fris naar de sportschool.
Wist je trouwens dat roken ná het sporten ook verschrikkelijk slecht is? Door het sporten staan je longen wagenwijd open en als je dan gaat roken komt er nog meer rotzooi in je longen. (verder zal ik er niet over zeuren…)

Kreunen

Dat sporten zwaar kan zijn, weten we allemaal. Dat er af en toe een stoot lucht ontsnapt tijdens je krachttraining, snappen we ook. Maar om nou bij elke beweging die je maakt keihard te moeten kreunen? Nee dank je…
Ik zie ze vaak hoor. Het zijn vaak mannen. In het kracht gedeelte. Ze staan daar tussen de gewichten in, strak voor de spiegel, kreunen en puffen de boel bij elkaar en stiekem om zich heen kijkend of iemand ziet hoe zwaar hij traint, hoe mooi zijn spieren zijn en hoe begeerlijk hij wel niet is.
Kom op, bewaar deze kwaliteiten maar voor in de slaapkamer…

Mobieltjes

De één traint ‘vrij’, de ander traint met muziek. Ieder zijn ding.
Als ik de kop verkeerd heb, neem ik ook mijn mp3 mee, koptelefoon op en knallen. Op die manier kan mij even volledig afsluiten van de buitenwereld en geconcentreerd sporten.
Maar er is een groot verschil tussen een mp3 (of mobiel) meenemen voor de muziek of een mobiel meenemen voor de mobiele functies.
Het zijn vaak de jongeren (ja, ik word oud) die het stomme ding meenemen. Ze ploffen (met idd wat overdreven gekreun alsof ze al uren hebben getraind) op een apparaat neer. Ze kijken eerst wat rond en gaan daarna zitten whappen, sms of hun FB checken…! Dat je het al doet vind ik stomvervelend, maar je houdt ook nog eens een apparaat voor nop bezet..!
Of pas geleden een man. Hij stapt naast mij op de crosstrainer, doet zijn oortjes in en begint, met behoorlijk veel volume, ongegeneerd een zakelijk gesprek te voeren.
Ik bemoei me er normaal gesproken niet mee, maar deze meneer heb ik uiteindelijk vriendelijk verzocht om dit gesprek toch echt ergens anders te gaan voeren. Hij was er niet van gediend had ik het idee… ;-)

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*