SCHOLL VELVET SMOOTH

Hardlopers voeten krijgen veel te verduren. Ze dragen je lichaamsgewicht en met hardlopen gaat dat zelfs om 3 a 4 keer je lichaamsgewicht. Ze krijgen te maken met druk, zweet, warmte, schuring en knelling. Het is dan ook niet zo raar dat ze er niet altijd even mooi meer uit zien.
Blauwe nagels of zelfs geen nagels, blaren, voetschimmel en eelt. Vooral veel eelt.
Onderhoud aan je voeten is dus ook echt een onderdeel van de echte hardloper.

Buiten het feit dat ik vrij brede voeten heb, vind ik mijn voeten prima. Gelukkig heb ik al mijn nagels nog, geen kalknagels en geen rare eeltplekken of knobbels.

Het enige waar ik wel echt last van heb, zijn mijn hakken. Ik ben een warmbloedig mens, en daardoor vrij natte voeten (gelukkig geen stinkvoeten). Daarnaast loop ik ook graag op blote voeten en die combi geeft mij harde, uitgedroogde randen en kloven op de hak.

Omdat mijn lichaam steeds stijver wordt, heb ik moeite om bij mijn voeten te komen, laat staan dat ik ze langdurig kan vijlen. Daarnaast heb ik simpelweg geen geld om steeds maar naar de pedicure te gaan.

Dus ging ik voor het eerst mee met de reclame en ging de volgende dag naar de Kruidvat, want daar waren ze in de aanbieding. Ik gebruik de Scholl Velvet Smooth nu ruim een maand en dit is mijn ervaring.

Gebruiksvriendelijkheid

Voordeel: Het model is zeer ergonomisch en ligt door het anti-slip handvat erg fijn, maar ietwat zwaar in de hand. De roller is makkelijk te vervangen en ook het aan en uitzetten gaat moeiteloos.
Nadeel: Het is wel een aanrader om een handdoekje onder de behandelde voet te leggen vanwege het dwarrelende ‘stof’.

Resultaat

Voordeel: Na 1 keer zijn mijn hakken absoluut zachter en zijn de kloven een stuk minder diep. Na zo’n 4 weken, zijn de kloven bijna weg en mn voeten bijna klaar voor de zomer.
Nadeel: Sommige vrouwen hebben naderhand erg droge voeten, ikzelf heb daar geen last van. Voor de droge voeten is er een speciale crème verkrijgbaar.

Prijs / Kwaliteit

Voordeel: Het product komt de belofte na van gladde, zachte voeten. Niet direct met 1 beurt, maar je hebt wel direct resultaat. De prijs is € 39,99 en is een acceptabele prijs.
Nadeel: De roller moet vervangen worden, maar er staat nergens vermeld wanneer. Een nieuwe roller is te koop in een verpakking van 2 stuks voor € 14,95.
Desondanks is dit altijd nog goedkoper dan de pedicure op langere termijn.

Info

Klik hier voor een filmpje over de Scholl Velvet Smooth

Bron: Gezondheidsnet / Scholl