Rijp voor de sloop

Van het kastje naar de muur, via de laatjes, langs de zijkant en weer terug…
Op deze manier ben ik al zeker 23 jaar bezig om er achter te komen waar die pijn vandaan komt en wat er aan de hand is. Van huisarts naar orthopeed, reumatoloog, naar second opinion AMC, tot conclusie en daar heb ik ruim 20 jaar over gedaan.
Ik heb verschillende ontstekingen in rug, armen en benen gehad, ladingen pijnstillers naar binnen gewerkt, geopereerd aan een bot vergroeiing aan mijn hand, allerlei ziektes zijn geroepen, een aantal diagnoses zijn gesteld, jarenlang hebben de artsen geroepen dat ik een ‘gecompliceerde Bechterew’  heb en nu eindelijk, na 23 jaar weet ik meer.

De artsen in het ziekenhuis hadden het al die tijd fout, het is geen Bechterew.
Het blijkt dat een aantal van mijn rugwervels compleet zijn versleten. Wrs ontstaan door de Ziekte van Scheuermann, een kinderreuma. Ook mijn nek, linkervoet en enkele andere lichaamsdelen vertonen slijtage.
Versleten, afgedaan en rijp voor de sloop…

Gut, en nu…?
Ik ben verward, blij en verdrietig… Ik ben blij dat ik geen Bechterew heb, maar moet ik wel zo blij zijn? Dat wat ik er voor terug krijg is niet echt beter.
Bechterew was te behandelen, aangepaste medicatie en een duidelijk behandelplan. Slijtage houdt gewoon in dat het kapot is, stuk en niet meer te repareren. Geen duidelijke medicatie en geen behandelplan dan alleen maar rustig aan doen…

Goed, ik laat het even bezinken… Ene ziekte de deur uit, andere er in…
Kleine tegenslag, maar ik ga vrolijk verder.
Ik ga gewoon op zoek naar een onderdelenhuis voor nieuwe lichaamsdelen want deze zijn kapot…