Ik lijk niet wijs, ik ga voor grijs!

Velen in mijn omgeving weten het niet eens. Een compliment voor mijn kapper en mijn eigen agenda die netjes aangeeft dat ik weer moet verven. Want deze mooie, bruine lokken zijn niet van mij…
Ik verf nl mijn haar al ruim 13 jaar…

Toen ik rond mijn 23e op het werk ineens iets zag glinsteren in een spiegeltje, vroeg ik mijn zus Willeke (we werkten toen samen) wat dat was. ‘Whaaa’, riep ze uit. ‘Een grijze haar!’
‘Nou, haal er maar uit!’ zei ik snel. ‘Ehm, als ik dat doe, dan hou je niet veel over’, zei mijn zus aarzelend.
Ineens had ik dus grijze haren. Niet eentje maar al wel een paar. Ik geloof dat ik binnen een paar weken bij de kapper te vinden was.

Vanaf dat moment heb ik dus 13 jaar mijn haar geverfd. Van zwart tot bruin, toen paarsig, toen weer bruin rood, naar weer donkerbruin. Sinds de laatste 3 a 4 jaar heb ik (mijn kapster) eindelijk een mooie warme kleur gevonden die goed bij ‘het origineel’ paste.

 

Maar nu, na 13 jaar, ben ik er wel een beetje klaar mee. Dat continu verven, bah!
Het kost tijd, geld en frustratie. Mijn haar groeit ook nog eens heel snel dus met 4 weken was er al weer uitgroei te zien.
Dus heb ik besloten om het naar mijn eigen kleur te laten gaan. Grijs dus!
Nu heb je daar verschillende manieren voor, maar dit zijn de bekendste:
– je laat het uitgroeien
– volledig ontkleuren

Goed, volledig laten uitgroeien betekent met deze lengte dat ik de aankomende 3 jaar met een steeds breder wordende landingsbaan rondloop. Geen optie dus.
Volledig laten ontkleuren lijkt me niet de beste manier voor je haar. Je maakt het simpelweg dood. Ook geen optie dus.

Dus wat ga ik doen?
Ik laat het eerst een flink stuk korter knippen. Dit scheelt tijd vwb groeien, maar ook geld. Er is minder verf nodig.
Daarna gaat de kapster enorm veel folie’s in mijn haar zetten om te ontkleuren. Niet al mijn haar dus. En als ik dan nog haar heb, gaat ze er een grijze verf/spoeling overheen doen.

Hoe het gaat uitpakken?
Geen flauw idee! Mijn haar is natuurlijk ‘gevuld’ met verf van de afgelopen jaren verven en in die verf zit ook een rode basis. Ga je dit ontkleuren, kan het oranje worden. (kans is zelfs heel groot). Maar goed, dat moet ik er dan maar voor over hebben.
Ze heeft me beloofd dat ze mij niet als Pipo de Clown de deur uit laat lopen.
En anders draag ik gewoon een hele tijd hoedjes, petjes en sjaaltjes.. 🙂