Havermout ontbijtcake

Het ontbijt is de belangrijkste start van de dag maar het blijft voor mij een moeilijk punt.
Tot voor een jaar terug was ontbijt alleen iets uit mijn jeugd. Ik sloeg het simpelweg over en met de lunch ging ik los.
Maar met dit recept hoef ik ‘s morgens niet lang in de keuken te staan, het vult mijn maag en… het is gezond!

Ingredienten

– 160 gr havermout
– 3 eetlepels kokosvet
– 480 ml plantaardige melk
– 4 eetlepels lijnzaad
– 1 ei
– 120 ml honing
– 1 banaan
– handje bevroren bosbessen (andere vruchtjes zoals bosvruchten mag natuurlijk ook)
– lekker veel kaneel (als je dat lekker vindt)

Bereiding

Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
Doe het vet, melk en honing in een kom en meng dit met een vork door. Het kan zijn dat het vet niet goed gemengd wordt, maar dat is niet erg. Eenmaal in de oven zal het toch wel smelten.
Doe vervolgens de havermout, de lijnzaad en het ei erbij en roer dit erdoor. Ga vervolgens los met de kaneel… 😉

Vet je bakblik in en snijd de banaan in plakjes zodat je deze op de bodem kunt neerleggen. Doe vervolgens het mengsel erover en strooi nog wat lijnzaad op de bovenkant.
Dan de bosbessen (of bosvruchten) er bovenop. Je hoeft ze er niet in te duwen, ze zakken vanzelf in de oven.
Zet dit 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Het is afhankelijk van je oven hoelang ze erin moeten blijven, dus houd het even in de gaten!

Je zult merken dat het wat “nattig” is als het de oven uit komt. Laat het helemaal afkoelen (alhoewel het warm ook erg lekker is) en dan komt het helemaal goed.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*