Havermout muffins

Cupcakes of muffins, een gezonde versie is altijd fijn…!

Ingredienten

– 150 gram havermout
– 1 ei
– 60 ml zonnebloemolie
– 120 ml melk
– 2x een flinke knijp honing
– 150 gram vijgen
– handje pecannoten (of andere rauwe noten)
– 2 tl kaneel / 2 tl bakpoeder en een snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven op 180°.
Maal de havermout tot meel met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg daarna het zout en de kaneel toe.
Voeg een ei toe en de zonnebloemolie en klop er met een garde een glad beslag van.
Voeg langzaam de melk toe en meng het door elkaar.
Voeg 2 x een flinke knijp honing toe en roer het om. Meng het bakpoeder door het beslag.
Snij de vijgen in stukjes, hak de pecannoten grof en schep het door het mengsel. Verdeel over de cupcake vormpjes.

Oven op 180° ongeveer 30 minuten.
Het deeg zal niet veel rijzen.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*